kosten en vergoedingen 2024

 

Kosten en vergoedingen 2024

Voor behandeling gestart in 2024 geldt het volgende: Er wordt er gedeclareerd per consult. De prijzen van de verschillende consulttypes zijn vastgesteld door de NZa. De meest voorkomende consult-types bij Psychologiepraktijk AanZet zijn in de tabel hieronder weergegeven. Er zijn ook andere consulttypes te declareren. Ook deze hebben een vastgesteld maximum tarief. De duur van een consult (per kwartier) bepaalt het tarief.

Om de behandeling vergoed te kunnen krijgen, zijn de verzekeringsgegevens, een verwijsbrief van de huisarts (voor behandeling in de Basis GGZ) en een geldig legitimatiebewijs nodig. De verwijsbrief dient een datum te hebben van voor de eerste afspraak, maar niet ouder te zijn dan 3 maanden. Behandeling wordt alleen vergoed wanneer er sprake is van een vast te stellen diagnose, de zogeheten DSM-5 classificatie. Bij enkele DSM-5 classificaties wordt de behandeling niet vergoed. Kijk hiervoor goed in je eigen polisvoorwaarden.

 

Hoeveel wordt er vergoed?

Psychologische zorg wordt vergoed vanuit het basispakket en is dus niet afhankelijk van eventuele aanvullende pakketten. Voor iedereen geldt daarom dat het eigen risico wordt aangesproken bij de vergoeding van de behandeling. Hebben wij een contract met jouw verzekeraar, dan wordt jouw behandeling vergoed vanuit het basispakket. Naast het eigen risico is er dan geen eigen bijdrage. Hebben wij in 2024 geen contract met jouw verzekeraar? Naast jouw eigen risico is er dan mogelijk ook een eigen bijdrage, (ook bij een restitutiepolis). Controleer dit in je eigen polisvoorwaarden, dan voorkom je vervelende verrassingen. Wanneer wij geen contract hebben met jouw zorgverzekeraar dien je de kosten eerst zelf aan ons te betalen (per overboeking) en kun je de digitale factuur bij de zorgverzekeraar indienen.

Consult Duur Code Maximum tarief 2024
Diagnostiek (intake) 60 minuten 60 minuten CO0562 € 183,44
Behandeling 45 minuten CO0497 € 135,89
Behandeling 60 minuten CO0627 € 161,46

 

Label Zorgverzekeraars Contract 2024
ASR ASR, Ditzo, de Amersfoortse ja
Caresq Caresq, Aevita nee
CZ CZ direct, Nationale Nederlanden, Ohra, Delta Loyd ja
DSW DSW, In Twente, Stad Holland ja
Eno Eno, Salland ja
ONVZ ONVZ, VvAA, Jaaah, PNOzorg nee
Menzis Anderzorg, Hema, PMA, VinkVink ja
VGZ VGZ, UnivéGZ, IZZ, IZA, Bewuzt, MVJP, UMC, Univé, Zekur, Zorgzaam Verzekerd, BeSured, promovendum nee
Zorg en Zekerheid Zorg en Zekerheid ja
Zilveren Kruis

 

Eucare

Zilveren Kruis Achmea, Zilveren Kruis, Pro Life, One underwriting, Interpolis, De Friesland, FBTO, ZieZo ja

 

nee